? Orkide Bakımı nasıl yapılır ? İndir
Bilgi
Yenilikler
Orkideyi hangi sıklıkta sulamalıyız?
Orkide bakımı nasıl yapılır?
Orkide nasıl toprak ister?
Orkide nasıl bir çiçektir?
Orkide alırken nelere dikkat edelim?
Orkide nasıl ışık ister?
Bitki Üreticisinden Orkide Bakımı
Orkideyi hangi sıklıkta sulamalıyız?
Orkide bakımı nasıl yapılır?
Orkide nasıl toprak ister?
Orkide nasıl bir çiçektir?
Orkide alırken nelere dikkat edelim?
Orkide nasıl ışık ister?
Orkide dünyanın en sevilen çiçekleri arasında birinci sırada, en çok satılan çiçekler listesinde ise Atatürk çiçeğinden sonra ikinci sırada yer almaktadır. Atatürk çiçeği yapraklarında ki kırmızı rengi gittikten sonra genellikle atıldığı için sürekli yenileriyle değiştiriliyor olması satış rakamını artırmaktadır. Oysa orkideler çok yıllık bitkilerdir bir kez alındıktan sonra uzun yıllar evimizi süsler. Her yıl düzenli çiçek açarlar. Bazı türler yılda iki üç kez açabilir. Orkidelerin uzun yıllar yaşaması yetiştiren kişiyle arasında bağ kurmasına yol açmakta dost olarak görülmektedir.
Orkideler ilk keşfedildikleri yıllardan beri cazibesini korumuş git gide artan ilgi odağı olmayı başarmışlardır. Kimi zaman evlenme tekliflerinin vazgeçilmezi, kimi zaman düğün buketi, kimi zaman söyleyemediklerimizin tercümanı, ailenin parçası, en nihayetinde dostumuz olmuştur. Orkide yalnızca çiçek değil aynı zamanda yazın vaz geçemediğimiz dondurmamızın, kışın salepimizin tadıdır. Tüm dünyaca bilinen Kahraman Maraş dondurmamız ününü bu bölgede yetişen salep orkidesinin köklerinden elde edilen toza borçludur.
Orkide ailesi yaklaşık 35 binin üzerinde tür, yüz binin üzerinde meleziyle dünyanın en geniş çiçekli bitki ailelerinden biridir. Bu kadar geniş bir çeşitlilik olunca çok farklı bölgelerde çok farklı yaşam koşulları süren türlerin olması kaçınılmazdır. Kimi tropik ormanlarda ağaç üstlerinde epifitik olarak kimi salep orkidesi gibi dağlarda toprak içerisinde yetişmektedir.
Onlarca filme konu olan, şiirler, kitaplar yazılan bu bitkileri yakından tanımak istiyorsanız o zaman doğanın en egzotik en muhteşem çiçekleri orkidelerin dünyasına hoş geldiniz.
Yeni orkide yetiştirmeye başlıyorsanız sık sorulan soruları okuyarak orkide bakımına iyi bir başlangıç yapabilirsiniz.
Ne sıklıkta sulama yapmalıyım?
Yetiştirlen orkide türüne ve bulunduğu ortama göre sulama sıklığı değişiklik gösterebilir. Öncelikle yapmanız gereken orkidenizin türünü öğrendikten sonra yetiştirme koşullarını incelemektir. Cattleyas, Dendrobiums, Encyclias, Epidendrums gibi orkideler iki sulama arasında saksı harcının hafif kurumasına müsade edilebilir, Phalaenopsis, Paphiopedilums. Phragmipediums & Miltonias gibi orkidelerin saksı harcı daha nemli olmalıdır. Geceleri genç orkideler yetişkin orkidelere göre daha fazla sıcağa ve neme ihityaç duyarlar. Büyük saksılar, plastik saksılar daha seyrek sulanmalı, sepet, tel örgü veya toprak saksı gibi ortamlarla, küçük saksıda yetiştirilen orkideler daha sık sulanmalıdır. Ortam nemi düştükçe veya ortam sıcaklığı arttıkça saksıdan buharlaşan su fazlalaşacağından daha sık sulama gereği doğar. Işıklanma süresi azaladığında, ortam sıcaklığı düştüğünde (kışın) veya herhangi bir zamanda ortam nemi arttığında sulama sıklığı azaltılmalıdır.
Musluk suyu kullanabilirmiyim?
Farklı şehirlerde farklı su kaynakları kullanıldığından musluk suyu içerisindeki bileşenlere bağlı olarak bu durum değişir. Bazı bölgelerde kuyu suyu veya musluk suyu orkideler için kullanılabilirken bazı bölgelerde kesinlikle kullanılmaması gerekmektedir. Suyun bileşimi yağmur suyuna ne kadar yakınsa orkideler o derece mutlu olacağından mümkün olduğunca arıtılılmış su veya yağmur suyu kullanılmalıdır. Musluk suyu kullanılacaksa içerisindeki klor ağzı açık bir kapta kaynatma veya bir kaç gün güneşte bekletilmek suretiyle uzaklaştırıldıktan sonra kullanılmalıdır. Yağmur yağarken yağmur hasadı yaparak ihtiyacınız olan suyu biriktirip kullanmanız en güzel çözüm olabilir.
Orkidemi ne sıklıkta gübrelemeliyim?
Orkideler düzenli olarak gübrelenmeli, yaz aylarında haftada bir, kış aylarında ayda bir ve daha seyreltik gübrelerle gübrelenmelidir.
Kurulum Talimatları
APK Dosyası Nedir?
Android Package Kit sözcüklerinin kısaltılmışı olan APK, Android uygulamalarını dağıtmakta ve yüklemekte kullanılan bir format. APK dosyası, cihazınızda yüklemeye yapmak için gerekli tüm öğeleri barındırır. Windows'taki EXE dosyaları gibi herhangi bir APK dosyasını Android'li cihazınıza kopyalayıp, onu kendiniz yükleyebilirsiniz. Uygulamaları bu şekilde elle yüklemeye "sideloading" deniyor.
Bilgisayarda .APK Nasıl Açılır
BlueStacks, Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlar üzerinde Android oyunlarını oynamak veya Android uygulamalarını çalıştırmak için kullanabileceğiniz ücretsiz bir Android simülatörüdür.
- BlueStacks'i yukarıdaki bağlantı adresine tıklayarak hemen ücretsiz olarak indirebilirsiniz. İndir Bluestacks
- Programı indirdikten sonra nereye indirdiyseniz ikonuna çift tıklayarak kurulum ekranına geçiş yapmalı ve ilk karşılaştığınız sayfada sağ alttaki devam et tuşuna tıklayıp kurulum işlemlerini tamamlamanız gerekiyor.
- İndirdiğiniz APK’yı sağ tuş < - Birlikte Aç - > Bluestacks olarak çalıştırıp yükleyin.
- Artık bilgisayarınız üzerinden ? Orkide Bakımı nasıl yapılır ? heyecanına ulaşabilirsiniz.
Android Cihaza .Apk Nasıl Yüklenir?
Bunları yükleyebilmek için cihazımıza ekstra bir .Apk yükleyici indirmemiz gerekiyor. Android işletim sistemine sahip olan tüm cihazlarda standart olan bu uygulamayı sizde her cihazınızda sorun yaşamadan kullanabilirsiniz.
- Cihazınızın "Ayarlar" menüsüne giriş yapın.
- Ayarlar penceresindeki "Güvenlik" bölümüne giriş yapın.
- Güvenlik ayarları sayfasında yer alan "Bilinmeyen kaynaklar" seçeneğini işaretleyin.
- Artık APK uzantılı dosyaları çalıştırarak Play Store haricinden oyun ve uygulama yükleyebilirsiniz.
Önceki versiyonlar
Yorumlar
(*) is required
Benzer
HONOUR SOFTWARE'dan Daha Fazla