Hastalıkların tedavisi İndir
Bilgi
Uygulama, hastalıkları ve nedenleri ve yaralanmaları önlemenin ve sağlığınızın tam olarak güvence altına alınmasının nasıl sağlanacağını ve bu başvurudaki her konuyu farklı bir hastalık ve tanımı ile bunun gibi nasıl ortadan kaldırdığını sunar:
Kontakt dermatit
Kontak Dermatit Nedir?
Kontakt dermatit, bazı maddelerle temasa girdiğinizde ortaya çıkan bir cilt iltihabı türüdür. Tipik olarak, cilt kırmızı, boğazlı, şişmiş, sızdıran veya huysuz görünür.
Kontakt Dermatit Türleri Nelerdir?
İki tür temas dermatiti vardır: tahriş edici ve alerjik.
Tahriş edici Kontakt Dermatite
İrritatif kontak dermatit, kontakt dermatitin en sık görülen formudur. Bu tür madde cilde doğrudan zarar verdiğinde ortaya çıkar. Genellikle yanık gibi görünüyor. Ellerde ve kollarda en yaygın olanı ancak vücudun herhangi bir yerinde oluşabilir.
Sıklıkla temas dermatitine neden olan maddeler şunları içerir:
deterjanlar
terebentin ve kerosen gibi çözücüler
yumuşatıcı
çimento
saç boyası
Tarım ilacı
ot öldürücüler
lastik eldivenler
şampuan
ıslak bezler
çeşitli kimyasallar
Isı ve suya sıklıkla maruz bırakılması gereken işler (örneğin gıda hazırlama, bulaşık yıkama ve saç şekillendirme gibi) cildi tahriş edici kontak dermatite daha yatkın hale getirebilir.
Fototoksik kontakt dermatit, tahriş edicinin sadece güneş ışığındaki gibi mor ötesi (UV) ışığa maruz kaldıktan sonra aktive edildiği tahriş edici kontak dermatitidir. Bu, parfüm ve kömür katranı ile ortaktır.
Alerjik Kontakt Dermatit
Allerjik kontakt dermatit (ACD) bağışıklık sisteminiz alerjiniz varsa bir maddeye tepki varken oluşur. Cildiniz kaşıntılı, kırmızı, pul pul veya ham olabilir. Ağlayan, sızdıran veya huysuz kabarcıklar geliştirebilirsiniz.
Kontakt dermatit ile sonuçlanan yaygın allerjenler şunları içerir:
Yalancı kirpik ve süngerler için kullanılan yapışkanlar
cilde uygulanan antibiyotikler
kumaşlar
kokuları
tırnak cilası
saç boyası
metaller, örneğin saat kayışları, takılar, fermuarlar, düğmeler ve genellikle nikel içeren klipsler gibi metaller
Fotoalerjik kontakt dermatit, maddenin UV ışığına maruz kaldıktan sonra yalnızca duyarlı hale geldiği bir ACD formudur. Tıraş sonrası losyonlar, güneşten koruyucular ve topikal sülfonamitler tipiktir.
Bazı durumlarda, topikal duyarlılıktan sonra bir maddenin yenmesi, yaygın dermatite neden olabilir. Örneğin, kaşıntıdan kurtulmak için diphenhydramine (Benadryl) deride kullanılabilir. Duyarlılık oluşursa, Benadril'i ağız yoluyla almak dermatite neden olabilir. Buna sistemik olarak uyarılan ACD denir.
Alerjik bir reaksiyona neden olan nedir?
Alerjik kontakt dermatite neden olan alerjik reaksiyon çoğu allerjik reaksiyonla aynı değildir. Çoğu alerjik reaksiyonda, bağışıklık sistemi, zararlı olduğuna inanılan maddelerle savaşmak için IgE antikorları oluşturur.
Allerjik kontakt dermatit, tip IV hücre aracılıklı hipersensitivite reaksiyonudur. Buna gecikmiş tip hipersensitivite denir. Bağışıklık sistemini içerir, ancak hiçbir IgE antikoru oluşturulmaz. Bunun yerine, T hücreleri allerjik olduğunuz maddeye yanıt vermek üzere duyarlı hale getirilir. Bu reaksiyonun iki fazı vardır.
Duyarlılık
Darier Hastalığı
Egzama (Atopik Egzama)
Epidermoliz Bullosa Simpleks
Eritropoetik Protoporfyria
Ekstra meme Paget hastalığı
Cilt üzerinde mantar enfeksiyonu
Hailey-Hailey hastalığı
Cilt Hastalığının Kendi Kendine Bakımı
Katarakt
Suçiçeği
Klamidya
Kolesterol
Kronik yorgunluk
sendrom
sağlık hastalıkları
kalp hastalıkları listesi
bakteriyel hastalıklar
kan hastalıkları listesi
cilt hastalık listesi
Herpes Simpleks
Hirsutism
Cilt bakımı için ev ilaçları
Kronik böbrek hastalığı
Uçuk
Creutzfeldt-Jakob hastalığı
Depresyon
Şeker hastalığı 1
Kurulum Talimatları
APK Dosyası Nedir?
Android Package Kit sözcüklerinin kısaltılmışı olan APK, Android uygulamalarını dağıtmakta ve yüklemekte kullanılan bir format. APK dosyası, cihazınızda yüklemeye yapmak için gerekli tüm öğeleri barındırır. Windows'taki EXE dosyaları gibi herhangi bir APK dosyasını Android'li cihazınıza kopyalayıp, onu kendiniz yükleyebilirsiniz. Uygulamaları bu şekilde elle yüklemeye "sideloading" deniyor.
Bilgisayarda .APK Nasıl Açılır
BlueStacks, Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlar üzerinde Android oyunlarını oynamak veya Android uygulamalarını çalıştırmak için kullanabileceğiniz ücretsiz bir Android simülatörüdür.
- BlueStacks'i yukarıdaki bağlantı adresine tıklayarak hemen ücretsiz olarak indirebilirsiniz. İndir Bluestacks
- Programı indirdikten sonra nereye indirdiyseniz ikonuna çift tıklayarak kurulum ekranına geçiş yapmalı ve ilk karşılaştığınız sayfada sağ alttaki devam et tuşuna tıklayıp kurulum işlemlerini tamamlamanız gerekiyor.
- İndirdiğiniz APK’yı sağ tuş < - Birlikte Aç - > Bluestacks olarak çalıştırıp yükleyin.
- Artık bilgisayarınız üzerinden Hastalıkların tedavisi heyecanına ulaşabilirsiniz.
Android Cihaza .Apk Nasıl Yüklenir?
Bunları yükleyebilmek için cihazımıza ekstra bir .Apk yükleyici indirmemiz gerekiyor. Android işletim sistemine sahip olan tüm cihazlarda standart olan bu uygulamayı sizde her cihazınızda sorun yaşamadan kullanabilirsiniz.
- Cihazınızın "Ayarlar" menüsüne giriş yapın.
- Ayarlar penceresindeki "Güvenlik" bölümüne giriş yapın.
- Güvenlik ayarları sayfasında yer alan "Bilinmeyen kaynaklar" seçeneğini işaretleyin.
- Artık APK uzantılı dosyaları çalıştırarak Play Store haricinden oyun ve uygulama yükleyebilirsiniz.
Önceki versiyonlar
Yorumlar
(*) is required
Benzer
pro games and apps'dan Daha Fazla
Üst Sıralar