Tüm Diş Hastalıkları İndir

Kullanıcı oyu: 1,0/5 - ‎1 oy
En son sürüm: 1.57
Yükleme sayısı: 10+
Güncellendi: 2023/01/30

Bilgi

Lisans: Ücretsiz
Boyut: 3.5 MB
Mevcut sürüm: 1.57
Paket Adı: com.Treatmento.Dentall
Kategori: Kitaplar ve Referans
Geliştirici: goGOODapp
Gereken Android sürümü: Android 4.0 ve sonrası
İzinler: [ Diğerlerini görün ]
Ekran görüntüsü: [ Diğerlerini görün ]

Dişleriniz çakıl taşı benzeri bir malzemeden yapılmıştır. Dişin içinde sinirler ve kan damarları vardır. Dişlerinizin, yapabileceğiniz birçok aktiviteye ihtiyacı var. Bunlar yemek yemek, sohbet etmek ve hatta gülümsemeyi içerir. Ancak diş problemleri gülümsemeye tabi değildir. Diş çürüğü (diş çürüğü olarak da bilinir), enfeksiyonlar ve yaralanmalar gibi sorunları içerir.

Diş eti hastalığının evreleri

Dişeti hastalığının iki ana evresi:

dişeti iltihabı
periodontitis.

dişeti iltihabı

Gingivitis erken diş eti hastalığıdır. Özellikle diş etinin dişle birleştiği yerde diş etinin yüzey katmanlarını etkiler. Bu aşamada diş etlerinin, dişlerin veya kemiğin daha derin kısımlarına zarar gelmez.

Dişeti iltihabının belirtileri:

diş eti kanaması, özellikle fırçalarken veya yemek yerken
kızarıklık ve dişeti şişliği.

İyi haber, diş eti iltihabının tersine çevrilebileceği.

Diş etleriniz kırmızı ya da kabarıksa fırçalamayı bırakmanın en iyisi olduğunu düşünebilirsiniz. Fırçalamaya devam edin, çünkü bu soruna neden olan bakteri ve plaklardan kurtulur. Yakında diş etleri daha iyi görünmeli ve hissetmelidir. Değilse, diş hekiminize ya da ağız sağlığı uzmanınıza bakın.
periodontitis

Periodontitis, diş eti iltihabı tedavi edilmediğinde ortaya çıkabilecek ileri bir diş eti hastalığı aşamasıdır.

Periodontium, dişleri çevreleyen ve destekleyen ve yerinde tutan yapı grubuna verilen addır. Periodontitis, plaktaki bakterilerin neden olduğu periodontiumun iltihabı ve vücudun buna bağışıklık tepkisidir.

Periodontitis'ten etkilenen yapılar, diş kökünün (sementum), kemiğin ve diş kökünü kemiğe bağlayan lifleri (periodontal ligament) içerir.

Diş eti hastalığı tarafından diş eti zayıflatıldığında, diş kökü ve diş eti arasında boşluklar oluşabilir. Bu alanlara 'periodontal cepler' denir. Bakteriler bu ceplerde sıkışıp kalıyor ve periodontiyuma daha da zarar veriyor. Zamanla kemik hasar görür ve kaybolur ve diş ile dişeti arasında daha büyük boşluklar oluşmaya başlar.

Periodontitis tedavi edilmezse, dişi sıkıca sakız içinde tutan yapılar, dişlerin gevşemesi ve çıkarılması gerekebilecek şekilde zarar görebilir.

Sigara içmek ve kötü yönetilen diyabet, periodontitis için risk faktörüdür.


Periodontit belirtileri şunlardır:

diş eti kanaması
şiş diş etleri
geri kalan diş etleri (diş eti hattı dişlerin daha uzun görünmesini sağlayarak küçülür)
ağız kokusu
ağızda kötü bir tat
ısırırken hassasiyet
gevşek dişler veya hareket etmiş dişler

Bu belirtilerden herhangi birine sahip olduğunuzu düşünüyorsanız, diş hekiminize veya ağız sağlığı uzmanınıza bir randevu alın. Dişlerinize nasıl bakacağınız konusunda sizinle konuşabilirler. Ayrıca, plak ve sertleştirilmiş plakayı (matematiği) profesyonel olarak kaldırabilirler. Periodontitisin erken tedavisi, etkilenen dişleri kurtarır.

Dişeti Hastalıkları Aşamaları
Aşağıda yaygın ve ciddi diş eti hastalıkları ile ilgili ayrıntıları bulacaksınız:

Dişeti iltihabı: Dişeti iltihabı, diş eti hastalıklarının en eski ve en hafif şeklidir ve diş etlerinin kızarıklığı ve şişmesi ile karakterize edilir. Daha ciddi diş eti hastalıklarından farklı olarak, diş eti iltihabı nadiren cerrahi tedavi gerektirir ve genellikle düzenli bir ağız bakım rutininine dikkat edilerek profesyonel bir diş temizliği ile idare edilebilir.
Kronik Periodontitis: Kronik periodontitis, tam teşekküllü diş eti hastalıklarının en yaygın olanıdır. Başlıca semptomlar, dişeti çekilmesi ve diş eti ile dişler arasında ceplerin oluşumunu içerir. Kronik periodontitis yetişkinlerde çocuklardan daha sık görülür; Bu rahatsızlığa sahip bireylerin çoğunluğu 35 yaşından büyüktür.

Kurulum Talimatları

APK Dosyası Nedir?

Android Package Kit sözcüklerinin kısaltılmışı olan APK, Android uygulamalarını dağıtmakta ve yüklemekte kullanılan bir format. APK dosyası, cihazınızda yüklemeye yapmak için gerekli tüm öğeleri barındırır. Windows'taki EXE dosyaları gibi herhangi bir APK dosyasını Android'li cihazınıza kopyalayıp, onu kendiniz yükleyebilirsiniz. Uygulamaları bu şekilde elle yüklemeye "sideloading" deniyor.

  1. Bilgisayarda - PC Windows & MAC
  2. Android

Bilgisayarda .APK Nasıl Açılır

BlueStacks, Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlar üzerinde Android oyunlarını oynamak veya Android uygulamalarını çalıştırmak için kullanabileceğiniz ücretsiz bir Android simülatörüdür.

  1. BlueStacks'i yukarıdaki bağlantı adresine tıklayarak hemen ücretsiz olarak indirebilirsiniz. İndir Bluestacks
  2. Programı indirdikten sonra nereye indirdiyseniz ikonuna çift tıklayarak kurulum ekranına geçiş yapmalı ve ilk karşılaştığınız sayfada sağ alttaki devam et tuşuna tıklayıp kurulum işlemlerini tamamlamanız gerekiyor.
  3. İndirdiğiniz APK’yı sağ tuş < - Birlikte Aç - > Bluestacks olarak çalıştırıp yükleyin.
  4. Artık bilgisayarınız üzerinden Tüm Diş Hastalıkları heyecanına ulaşabilirsiniz.

Android Cihaza .Apk Nasıl Yüklenir?

Bunları yükleyebilmek için cihazımıza ekstra bir .Apk yükleyici indirmemiz gerekiyor. Android işletim sistemine sahip olan tüm cihazlarda standart olan bu uygulamayı sizde her cihazınızda sorun yaşamadan kullanabilirsiniz.

  1. Cihazınızın "Ayarlar" menüsüne giriş yapın.
  2. Ayarlar penceresindeki "Güvenlik" bölümüne giriş yapın.
  3. Güvenlik ayarları sayfasında yer alan "Bilinmeyen kaynaklar" seçeneğini işaretleyin.
  4. Artık APK uzantılı dosyaları çalıştırarak Play Store haricinden oyun ve uygulama yükleyebilirsiniz.

Yorumlar

Kullanıcı oyu: 1,0 - 1 oy
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

(*) is required

  • INTERNET
  • ACCESS_NETWORK_STATE
  • WAKE_LOCK